Kutinatonta kesää!


Joka vuosi alkukeväästä lehdistössä arvuutellaan, minkälainen hyttyskesä on tulossa. Hyttysiä on joka vuosi, enemmän tai vähemmän. Kiusaksi ne ovat aina - oli niitä paljon tai vähän.

Saksalainen keksintö tuo avun hyönteisten puremista ja pistoista johtuvaan kutinaan, kipuun ja turvotukseen.

Keväällä 2018 oli toukokuussa todella lämmintä. Yhtenä kevätiltana, huomasimme perheeni kanssa, että koko asunto oli täynnä hyttysiä. Mitä on tapahtunut? Mistä ne ovat tulleet? Kaikki ovet ovat kiinni, ikkunoissa on verkot. Lopulta tajusimme, että ilmanvaihtokanavat työnsivät uloshengittämäämme hiilidioksidia ulos ja siten houkuttelivat hyttysiä putkiin ja lopulta asuntoon.

Niitä oli kymmenittäin asunnossamme. Osan saimme tapettua ja tuuletusventtiilit suljettua. Aamulla heräsimme huonosti nukutun yön jälkeen pahkuroilla. Ajattelin, että onneksi olimme saaneet edellisenä kesänä saksalaiselta vieraaltamme tuliaisiksi laitteen, jolla hyönteisten pistokset voitaisiin kestävästi käsitellä. Kutina loppui melkein heti, turvotus laski ja kipukin hävisi. Emme olleet vastaavaa ennen kokeneet. Kotikonstit sylki, sauna, kortisoni jäivät historiaan…

bite away® on saksalainen keksintö ja se on ollut vuosia jo markkinoilla Keski-Euroopassa.  Suurin harmi oli, että laite oli mökillä, tunnin ajomatkan päässä!

Asennettuani verkot tuuletuskanaviin, ryhdyin miettimään, että miksi tätä laitetta ei ole Suomessa myynnissä. Saksassa ja Keski-Euroopassa laitetta on myyty jo yli miljoona kappaletta! Miksi ei Suomessa, jossa itikoita on vaikka muille jaettavaksi.

Aikani asiaa tutkittuani, sain monien mutkien kautta yhteyden valmistajaan viime talvena. Valmistaja on mibeTec GmbH, joka kuuluu Dermapharm AG -konserniin, joka taasen on yksi Saksan suurimmista lääke- ja lääkintälaitevalmistajista.

Todellakin, heillä ei ollut maahantuontia Suomeen! He innostuivat asiasta ja pian pääsimme yhteisymmärrykseen ja sopimukseen.

Aloitin bite away:n maahantuonnin Suomeen tänä keväänä yhtiöni kautta. Alkuun myymme sitä itse verkkokauppamme biteaway.fi kautta. Tarkoitus on saada bite away® tulevaisuudessa apteekkeihin ja muihin hyvin varusteltuihin päivittäistavara- ja erikoisliikkeisiin.

bite away® on sertifioitu lääkintälaite, joka takaa sen, että sen toimintaperiaate on todettu kliinisesti toimivaksi. Se toimii täysin ilman kemikaaleja ja sopii siten lapsille*, herkkäihoisille, allergikoille ja myös raskaana oleville naisille! bite away® on näppärän kokoinen ja kulkee siten taskussa tai laukussa mukana. 

Kutinatonta kesää kaikille!

Ilkka Manner, toimitusjohtaja
Vertos oy

 

 *)Yli 12-vuotiaat lapset voivat käyttää laitetta itsenäisesti.Suomi fi
Finnish